BTÜ’nün Uluslararası Öğrenci Sayısında Önemli Artış
Yazı Fontu

Bursa Teknik Üniversitesi’nin (BTÜ) yabancı öğrenciler tarafından tercih edilirliği her geçen yıl artıyor. 2022-2023 eğitim öğretim yılında 1011’i lisans 246’sı yüksek lisans olmak üzere 1257 yabancı öğrenciye eğitim verilen BTÜ’de, toplam 81 farklı ülkeden yabancı uyruklu öğrenci yer alıyor. ABD, Azerbaycan, Endonezya, Fas, Gabon, Mali, Mısır, Ukrayna, İsveç ve Liberya gibi ülkelerden eğitim görmek için BTÜ’yü tercih eden uluslararası öğrenciler ile Bursa yükseköğretimde bir çekim merkezi olma yolunda ilerliyor.


Uluslararası Düzeyde Başarı


Türkiye’nin 2018 yılında sahip olduğu uluslararası öğrenci sayısı bakımından dünyada ilk 10’a girme başarısı gösterdiğini ifade eden BTÜ Dış İlişkiler Ofisi Başkanı Öğr. Gör. Alev Cuydur, zengin kültürü, güçlü ekonomisi ve eşsiz doğa güzellikleriyle ülkemizin en verimli kentlerinden biri olan Bursa’nın yabancı öğrenciler için bir çekim merkezi haline geldiğini belirtti. Öğr. Gör. Alev Cuydur, BTÜ’nün bu kapsamda yurtiçi ve yurtdışında bulunan yükseköğretim kurumlarıyla iş birliği protokolleri imzalayarak uluslararası düzeyde başarı sağladığına vurgu yaptı.

2017 yılında 72 olan yabancı uyruklu öğrenci sayısının 2022 yılında 1260’a yükseldiğinin altını çizen Alev Cuydur, yapılan protokoller vasıtasıyla bu sayının daha da artacağını dile getirdi. BTÜ’nün bir dünya üniversitesi olması amacıyla öğrencilerine farklı akademik ve kültürel ortamlarda yetişme fırsatı sunulduğuna da değinen Cuydur, uluslararası ortak lisans programlarının yanı sıra, 25’ten fazla ülkeden 100’e yakın üniversite ile öğrenci değişim programı uygulamalarını sürdüreceklerinin de altını çizdi

26 Ocak 2023